Zaterdag 03 december

A Folk Night with Albert Mooneys

  • Deur open: 21:00
  • Start: 21:30
  • Entree: € 5,-

Een aantal weken geleden, op de maandelijkse Unplugged avond stond daar ineens de band Albert Mooneys op het Resistor podium. Zij verraste het volledige publiek met een spetterend optreden. Bij hoge uitzondering werd het hen zelfs toegestaan een een extra nummer te spelen.

Toen enige dagen daarna het programma van 3 december uitviel konden we niet anders dan Albert Mooneys terug vragen. Nu voor een avondvullend en versterkt optreden!

The Albert Mooneys Story

In 1920 was het zus Antonia Mooney (de oudste uit het gezin) die samen met haar broers Simon, Nick, Ruig en Peur Mooney de band the Albert Mooneys oprichtte. Aangezien de elektrische versterker nog niet was uitgevonden leerde de band het bespelen van diverse akoestische instrumenten zoals de gitaar, de contrabas, de accordeon, de mandoline, de ukelele, de banjo en diverse percussie instrumenten.

Dat ze het uitvinden en ontdekken niet van een vreemde hadden bleek wel toen ze in hun oefenschuur een tijdreis machine vonden welke was gemaakt door hun Uncle Albert Mooney. En hier konden ze uiteraard niet vanaf blijven.

Hierdoor zou de gehele muziekgeschiedenis compleet veranderen. Zo reisden zij begin jaren ’50 naar de EMI studio’s in de USA waar ene Eddie Cochrane nummers aan het opnemen was. Hij zat een beetje vast, maar de Mooneys hielpen hem en schreven het nummer C’mon Everybody. Eddie scoorde er een enorme hit mee en Rock n’ Roll was geboren. Dit deden zij ook voor o.a. Cliff Richard (jaren ’60), Talking Heads (jaren ’70), Iron Maiden (jaren ’80) maar ook Elbow en Queens of the Stone Age in de recentere jaren. Uiteindelijk gaven al deze artiesten er wel een andere draai aan. Deze avond kun je horen hoe de nummers eigenlijk geschreven zijn.

The Albert Mooneys zijn zelfs verantwoordelijk voor enkele hits uit de toekomst. Deze zijn al uitgedeeld aan bands in de jaren 2082, 2118 en 2125. Maar je kunt ze nu al horen in de originele Albert Mooneys uitvoering. Een uniek kijkje in de toekomst!

Meer informatie: