Zaterdag 11 februari

Phoenix Rivers & Port of Call

  • Deur open: 20:30
  • Start: 21:00
  • Entree: € 8

Wij vroegen de Leidse band Phoenix Rivers bij ons te komen spelen en een bevriende, bijpassende act mee te nemen. Na ampel beraad vonden zij Port of Call uit Den Haag bereid hen te begeleiden. Voorwaar een fantastische, speciale combo!

Phoenix Rivers (Leiden)

Alleen met een klein beetje pech ontstaan de mooiste dingen. Phoenix Rivers werd geboren aan de vooravond van de Corona-pandemie, en kreeg daarmee de jeugd die elk kindsterretje verdient: deels opgesloten, en deels voor de camera. Achter gesloten deuren werd in minder dan een jaar een uur aan repertoire in elkaar getimmerd, wat vervolgens een paar keer voor lege zalen op film werd vastgelegd. Muzikaal tapt Phoenix Rivers uit jaren aloude Indie-vaatjes: Velvet Underground, Replacements, Dinosaur Jr, Mountain Goats, Modest Mouse en Pavement/Silver Jews; net niet dansbare indiefolk, met messscherpe teksten.

Port of Call (Den Haag)

Port of Call is een indiefolk formatie met een rauw randje. De band laat zich inspireren door o.a. The Weather Station, Florist, Bill Callahan en Phoebe Bridgers. Frontman Pieter begon ooit Port of Call solo en tourde uitgebreid door Noord-Amerika, het Europese vasteland en Groot Brittanië. In de loop der jaren heeft hij een volwaardige band om zich heen verzameld.