Zaterdag 25 februari

Juf Emma, A Fugitive, Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

  • Deur open: 20:30
  • Start: 21:00
  • Entree: € 6

Juf Emma

Deze juf stond al eerder in Resistor op de labelavond van Insert Blank vorig jaar.

Geïnspireerd door onder andere Johnny Cash en wellicht ook door Katinka Polderman, leest Juf Emma ons de les met vrolijke melodiën en ook regelmatig humorvolle teksten. Tja en is inmiddels Tim Hofman nu haar vriend? We zullen het meemaken op deze avond.

Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering

Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is een singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden. Ze stond al eens op Eurosonic en gaat volledig haar eigen (muzikale) weg.

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering. Regelmatig spelen zij op de betere luisterpodia, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello. 28 januari 2017 stonden ze al een keer in de Vrijplaats in de ruimte wat nu het theater is.

A Fugitive

Inmiddels al twee keer is zij bij ons op bezoek geweest in 2016 tijdens de popronde en een jaar later hebben we haar gewoon weer uitgenodigd. A Fugitive is dromerige ambient triphop gecombineerd met een mooie zangstem. Deze muzikale afsluiter van de avond is misschien iets heel anders dan de andere acts deze avond, maar is zeker niet minder. Als een ware duizendpoot speelt ze met behulp van loopstations en synths haar composities, dit resulteert in dromerige soundscapes, maar ook voor aparte ritmes en melodieën die worden samengesmeed door haar serene stem.